icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Wedstrijdsecretaris:
Joke Bruining

Ik ben Joke Bruining en ik ben net na de oprichting van de Survento Ruters in 1973 lid geworden van deze mooie vereniging!

Vanaf de begin jaren heb ik altijd pony, en later paard, gereden. Ook ben ik jaren lang actief wedstrijdruiter geweest. Vroeger gingen we met de vrachtwagen van De Boer naar de wedstrijden. Dan stond je ’s morgens om 6 uur aan de kant van de weg en werd je opgehaald. In die tijd was er in de zomermaanden ongeveer één keer in de 3 of 4 weken een streekwedstrijd. Tijdens deze streekwedstirjd mocht je 1 dressuurproef rijden. Als je 1 winstpunt in de dressuur had, mocht je de caprillie proef rijden. Dit was een proef waar een aantal cavaletti’s op de grond lagen met een paar hindernisjes, waar je in verlichte zit over heen moest. Had je daar een winstpunt gehaald, dan mocht je een parcours gaan springen.

Het eind van de jaren zeventig ben ik les gaan geven aan de ponyruiters bij de Survento Ruters. Begin 1980 heb ik de jury cursus gevolgd, een jaar later slaagde ik voor de commandanten cursus en nog een jaar later voor assistent-instructeur.

In de jaren tachtig kregen de meeste ruiters eigen vervoer en ook ik kocht een trailer. In die tijd reed ik eerst op mijn eigen paard Nicol en daarna op de paarden Uranta en Ujolanta van meneer de Vries. In dezelfde periode werd ik ook als bestuurslid voor de Survento Ruters gevraagd. Het bestuurswerk heb ik gedaan tot 1990, todat ik ging trouwen en verhuizen.

In 1998 kwam ik terug in Surhuisterveen met Romiëlle en Lisette. Ik werd al redelijk gauw gevraagd om weer les te geven en in het bestuur plaats te nemen bij de Survento Ruters. Bij meneer de Vries werd het paard Helanta gestald, waar ik op reed, en de meisjes gingen de pony Duivel rijden. Ik ging weer voor de klas les geven en daardoor had ik minder tijd om te rijden.

Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om het bestuur van CH Marum te komen versterken en ook dat doe ik nog steeds met veel plezier! Daarnaast zit ik in het bestuur van de Onderlinge Paardenverzekering. Op dit moment heb ik samen met mijn vriend Henk een verscheidenheid aan paarden. De oudste is keurmerrie Rianta en daarnaast hebben wij haar sterdochter Arianta met een hengstveulen van In Style en Elite kleindochter Elanta. De meesten kennen Elanta wel als het dressuurpaard van Romiëlle. Daarnaast hebben we nog 2 merrie enters, namelijk een Glenfiddich (springpaard) en een Sir Arie (tuigpaard). Deze winter hebben we Tootsie gekocht, een tuigpaard. Zij heeft een hengstveulen van Hertog Jan. Drie jaar geleden hebben we Keizerin, ook een tuigpaard, gekocht en haar maken we nu klaar voor de keuring.

Al met al is er voor de toekomst nog genoeg te doen!

Wedstrijdsecretaris,

Joke Bruining